Værd at vide om lån

Når man låner penge, er det alfa og omega at sætte sig ind i, hvad man går ind til. Der er flere forskellige aspekter, der er værd at tage med i overvejelserne, når man tænker på at tegne et lån hos en hvilken som helst udbyder.

Hvad er løbetid?

Inde på laanpenge-nu.dk optræder ordet løbetid et utal af gange. Når man tager et lån, har udbyderen nemlig på forhånd fastsat en bestemt løbetid for lånet.

Løbetiden siger noget om hvor lang tid der går fra lånet er igangsat og hvornår den sidste betaling skal ske. Man kan altså med andre ord kalde løbetiden for udløbstidspunktet. Hvis man eksempelvis tager et lån på 50.000 kroner og løbetiden er 14 måneder, er man forpligtet til at have betalt lånet tilbage inden for perioden på de fjorten måneder.

Hvad er ÅOP?

Et andet begreb, man tit møder i forbindelse med lån, er ÅOP, som altid er angivet i procent. ÅOP er en forkortelse for årlig omkostning i procent. Det vil altså sige, at ÅOP giver et helhedsbillede af lånerens udgifter til lånet hvert år. Disse udgifter vil som regel bestå af gebyrer og renter. Med andre ord er ÅOP prisen for hvor meget det koster låneren at have lånet hvert år. Hvis ÅOP’en ligger på 20 procent, skal man altså betale 20% af det lånte beløb hvert år som pris for at have lånet hos udbyderen.

Den årlige nominelle rente ligger tæt op ad ÅOP. Den årlige nominelle rente er nemlig den rente, man skal betale for lånet. 

Værd at overveje

Inde på laanpenge-nu.dk er det nemmere at låne penge, end hvis man går ned til sin bank og søger om et lån. Hos banken skal man nemlig have mange og velbegrundede argumenter for hvorfor man har brug for lånet. På nettet er det en anden sag. Der skal man nemlig ikke komme med nogen specifik grund til at man har brug for pengene, og derudover modtager man pengene meget hurtigt. Dette er både en god og en dårlig ting, for ofte ser man, at folk tager uovervejede lån, som de har svært ved at betale tilbage i tide. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i sit lån.